Jørgen Leth & Reverse

(In danish only!)

Som en af landets største og mest stilskabende digtere har Jørgen Leth ved flere lejligheder lagt stemme og ord til succesfulde musikalsk/poetiske samarbejder. Med Reverse har han dog fundet en gruppe, der tager ham “hjem til jazz’en” med deres vidtfavnende og lyrisk udtryk virkelig, der formår at løfte ordene til nye højder. Den store jazzelsker Jørgen Leth crooner sig stilsikkert gennem det gennemførte lydbillede, og begge parter har givet udtryk for en stor gensidig inspiration ord og musik imellem.

Intet er aftalt! Sådan er det. Det er setupet.

Hver gang Jørgen Leth & Reverse går på scenen ved de aldrig 100 % hvad der kommer til at ske. De ved dog at Jørgen læser op af sine digte fra hele sit forfatterskab, digte fra Gult Lys (1962) frem til Hvad er det nu det hedder (2011). Men hvilke, hvor mange og hvordan de læses på vides aldrig. Ligeledes ved Søren, Jesper og Terkel aldrig hvad de skal spille før de spiller det. De lader sig inspirere af Jørgens poesi, Jørgen lader sig inspirere af deres musik. Det skabes på stedet. Der er ingen gentagelser. Alt er levende.

Om projektet har pressen sagt:

 “Pauserne var også vigtige elementer i samspillet med den unge jazzgruppe Reverse, der i helt klassisk triobesætning – piano, bas og trommer – lagde det silketynde, stoflige omslag omkring digtene. Til tider næsten kun antydningsvis, andre steder stemningsforstærkende. Hele tiden med stor empati og sensuelle strøg mod Leths poesi. Sand klasse.

(http://aoh.dk/artikel/ordmageren-i-pausens-kraft)

“Når Jørgen Leth optræder sammen med Reverse, er det baseret på få forhåndsaftaler og derudover ren improvisation, hvilket til tider kan være svært at begribe, da timingen kører som en smurt maskine. Det vidner om det talent, de tre herrer fra Reverse besidder, og der er ingen tvivl om, at de har gjort et kup i deres samarbejde med Jørgen Leth, som gør det muligt for dem at spille deres musik for et helt nyt publikum.”

(http://gaffa.dk/anmeldelse/76864)

Jørgen Leth & Reverse er:

Jørgen Leth – Recitation

Terkel Nørgaard – Trommer

Søren Gemmer – Klaver

Jesper Thorn – Kontrabas

For videoer, gå til Listen/Watch

————————————–

(Photo by Tobias Kiel Lauesen).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s